Какво изхвърлят смолянчани?

26 May, 2016

5През последните  месеци града редовно осъмва с  всякакъв вид отпадъци, съобщиха от почистваща фирма. До съдовете за смет могат да се открият най-различни боклуци, като започнем от строителни отпадъци, буркани, килими, мебели, печки, бойлери,  части от автомобили, кухненски съдове, пътеки и какви ли още не „изненади“. Изхвърлянето на отпадъците от почистване на мазета, извършени ремонти или подмяната на мебелите в домакинствата буквално се изсипват, или по-точно, разпределят се до съдовете за смет.

4Обикновено това се случва през нощта. Хората използват тъмната част на деня и така града осъмва с тонове боклуци около контейнерите. Не малко са случаите, в които на една и съща улица по два пъти в седмицата се изпраща специализиранатехника на фирмата, която да извози купищата отпадъци.  Дори не рядко, от една улица се извозват по два товарни автомобила, защото боклука е твърде много, като най-голям процент са строителните отпадъци.

3 Средно на ден се извозват по 50-60 чувала. Припомняме, че до 1 кубик строителен отпадък се извозва безвъзмездно, но при наличие на по-големи количества трябва да се подаде заявка във фирмата. Всеки ден на територията на града работят минимум по 2 челни товарача „Хидромек“ и 2 товарни автомобила. Само от тази дейност,на ден от града средно се извозват 13.120тонаотпадък, струпан до „Бобрите“.Сметосъбиращата техника, която ежедневно се движи по график и обслужва районите си,събира близо 29.050 т.

Това са дейности, които се извършват всеки ден, във всички квартали на Смолян.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура