ПП ГЕРБ дари средства за ремонт на молитвен дом в маданското село Букова поляна

23 Apr, 2016

1Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, областният координатор Николай Мелемов и представители на общинското ръководство дариха 1000 лв. на молитвен дом в маданското село Букова поляна. С осигурените средства предстои да се извърши основен ремонт на минарето. Предложението за отпускане на сумата до ПГ на ГЕРБ бе направено от депутата д-р Даниела Дариткова. На организирана от нея приемна в Мадан за съдействие се обърна майстор от селото, който поиска средства само за материалите. Парите са отделени от представителните разходи на депутатите и бяха връчени на председателя на джамийското настоятелство Хасан Халилов.

Народният представител заяви, че двете религии – християнската и мюсюлманската, живеят с мир и разбирателство в нашия регион. „И е много важно да пазим религиите такива, каквито нашите предци са ги изповядвали. Двете религии проповядват да правиш добро и да обичаш ближния“, подчерта Дариткова.

2Областният коордиратор на ГЕРБ Николай Мелемов посочи, че реставрацията на религиозни храмове е важна, защото това са сгради, които крепят духа на хората. Затова сега се търси вариант чрез правителството от Агенцията по вероизповеданията да отпуснат средства за църквата „Св. Никола“ в смолянския квартал „Устово“. Там за ремонт на храма са необходими около 10 000 лв. Мелемов отбеляза, че не за първи път ГЕРБ дарява средства за поддръжка на храмове в областта и увери, че тази тенденция ще се запази. С 10 000 лв. от субсидията на ГЕРБ бяха ремонтирани църквите „Успение Богородично” и „Св. Никола” в Широка лъка, с по 5000 лв. – храмовете “Св. Атанасий Велики” в Чепеларе и „Свети Георги“ в Златоград. Отделени бяха и 5000 лв. за джамията в смолянското село Търън, която се нуждаеше от ремонт на покрива.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура