Кметът Николай Мелемов провери строителството на плувния басейн

17 Mar, 2016

P3170178Днес кметът на Смолян Николай Мелемов провери как върви строителството на плувния басейн в областния град. Той остана доволен от начина и темповете  на работа.

Напълно се обновяват двете нива и сутерена на сградата. Разпределени са екипи във всяка зона на сградата, за да се постигнат по-бързи резултати. Неработещият от години плувен басейн придобива съвсем нов облик, а проектът ще осигури на града една модерна база за развитието на професионалния и аматьорския спорт.

IMG_20160315_143545 (1)Изцяло се реконструира СПА зоната. Тя е разположена към басейна и ще предложи комфорт на посетителите. За нея е проектирано ново оборудване.Ще е с естествена светлина и с бърз достъп до басейна.

Помещението, което преди е било за кафе, сега ще се превърне в плажна зона и зимна градина. Над тях се предвижда нова покривна конструкция. На мястото на работилницата ще има фитнес зала. Изцяло се реконструира самият басейн, таванът на сградата, както и  подовите настилки. Предвижда се новото кафе да бъде остъклено и да има изглед към басейна.

P3170176Ремонтират се съществуващите трибуни. Ще се поставят нови седалки и парапети. Подменят се всички инсталации в басейна и останалите помещения. Прави се подово отопление в СПА зоната и около басейна, а в останалите помещения е предвидено отопление с радиатори. Обновяват се вентилационната система и цялата електрическа инсталация, водопроводната и канализационната мрежа. В проекта е включено изграждането на рампа за хората с увреждания. Пред спортната база са предвидени и  паркоместа.

P3170174Плувният басейн в града ни се прави по европейски стандарт съгласно изискванията на FINA – Международната федерация за плувни спортове със седалище в Лозана, Швейцария. Той ще е с размери 25м на 12.5м, с пет коридора. Така базата в Смолян ще даде възможност за  провеждането на различни по ранг състезания и турнири.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура