В Смолян готвят фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце”

14 Mar, 2016

44На 22 април 2016 година от 10 часа в РДТ ”Николай Хайтов”- Смолян ще се проведе областния етап на Националния фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце”. Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили, със съдейстието на: Фонд „Русский мир” – Москва, Министерство на образованието и науката, Министерство на културата, Синдикат на българските учители, Национален Дворец на децата, Национален съюз на читалищата, Национален съюз на българските музикални и танцови дейци. Организатори на областния етап са Движение „Русофили“ – клон Смолян под патронажа на Кмета на община Смолян.За участие във Фестивала се допускат :
• Предучилищни групи;
• Ученици в три възрастови групи: I – IV клас, V- VIII клас; IX- XII клас.
Фестивалът има конкурсен характер и включва следните направления и жанрове:
Поезия – индивидуално и/или групово рецитиране на руска класическа или съвременна поезия с продължителност до 5 мин.
Песни – изпълнени индивидуално; от вокално – инструментални състави и певчески групи. Няма ограничения в избора на жанра. Допускат се до две песни, с общо времетраене до 8 минути. При заявен голям брой участници в областния етап, журито има право да допусне само едно изпълнение
Танци – изпълнение на характерни руски танци с продължителност до 8 минути и до 12 танцьори.
Ученически духови оркестри и мажоретни състави – изпълнения на руски репертоар.
В зоналния етап на Фестивала имат право да се включат класираните на първо място в областния етап в съответния жанр /поезия, песен и танц/ и възрастова група.
В националния етап на Фестивала участват класираните на първо място в зоналния етап по жанр /поезия, песен и танц/ и възрастова група.Отличените на първо, вторo и трето място в националния етап на Фестивала, имат право на участие в празничния концерт на ХIII–ия Национален събор на приятелите на Русия, който ще се проведе на 11 септември 2016г. край яз. „Копринка”, община Казанлък.
Заявки за участие в областния етап на Фестивала се изпращат до 1 април 2016г.
Заявки от детските градини да се изпращат на: Златка Кендерова: на e-mail: kendyzlatka@mail.bg., тел.0878298333
Заявки от училищата и читалища да се изпращат на:ПавлинаМарковска:e-mail:p_markovska@abv.bg тел.0877611688

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура