Поставят аптечки на туристически маршрути в община Смолян

10 Mar, 2016

22Сдружение „Забравената България“ ще постави аптечки с медикаменти за първа помощ на маркирани туристически маршрути на територията на Община Смолян. Идеята на сдружението е до Великденските празници и преди началото на активния туристически сезон да набере средства, за да реализира проекта, съобщи БНР.

На територията на Община Смолян има над 20 маркирани туристически маршрута, които добиват все по голяма популярност през годините, но никой не е помислил за безопасността на туристите докрай. Затова идеята на сдружение “Забравената България” е да подпомогне този процес и постави пилотно шест броя аптечки по най-посещаваните туристически маршрути, каза председателят на сдружението Александър Караджов.

Маркиран маршрут, водещ до средновековна и византийска крепост в местността Турлука над Смолян, маркиран маршрут, водещ до средновековна и византийска крепост край село Кошница, маркиран маршрут, водещ до средновековната Момчилова крепост, екопътека “Каньона” на водопадите, 200 километров трансграничен екомаршрут Хвойна-Елидже в района на връх Соколица, екопътека “Трите смолянски езера” .
Аптечките ще бъдат изградени от дърво, за да бъдат в синхрон със заобикалящата ги среда.

Подобни

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023

Новини от региона

туризъм

спорт

култура