С около един метър се е повишила река Черна в кв.Устово

16 Jan, 2016

11Обилният валеж през последните часове вдига нивата на реките в региона.С около един метър се е повишила река Черна в кв.Устово. Общината започва да се подготвя с пълнене на чували за издигане на  диги, съобщи Мариана Цекова,зам.кмет на Смолян.Това се прави с цел да се предпазят дърводелските цехове на изхода на града, за които има опасност да бъдат наводнени.Проблем има и в “Станевска махала”. Подпочвени води са избили в къща.От общината са реагирали и на сигнал в района на “Арексим”. Едно от деретата е преляло и е затруднило достъпа до фабриката.В много квартали на Смолян има проблеми с електрозахранването.

В Момчиловци подпорна стена, която е в центъра на селото, е започнала да се руши.Причината са избили подпочвените води.В момента мястото е обозначено  с маркировка, за да се предпазят преминаващите автомобили и пешеходци.Екип на РС ПАП пътува към мястото, за да прецени опасността.

Според прогнозата дъждът ще преминава в сняг. За 16 области, сред които и Смолян е определен оранжев код за сняг и вятър.Валежите ще продължат и през нощта и през утрешния ден, като тепърва се очаква да станат по-интензивни.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура