Връх Снежанка е сред най-посещаваните места в България

17 Jan, 2023

Емблематичният връх Снежанка в курорта Пампорово се нареди сред най-посещаваните туристически обекти у нас в класацията на iLoveBulgaria.

Върхът е висок 1926 метра и е най-високият в района на родопския ни курорт Пампорово.

На върха е изградена известната кула Снежанка с височина 156 метра, която се намира на надморска височина от 2082 метра.

От нея се разкрива удивителна панорамна гледка на 2019 метра надморска височина, а при ясно време се вижда Гърция.

Връх Снежанка е включен в 100-те Национални туриститечески обекта на Българския туристически съюз под номер 84а.

Тази зима ски зоната в Пампорово предлага прекрасни условия за ски и сноуборд за всички нива на каране на фона на топлия и мек зимен сезон.

Хубавата снежна покривка и добрата поддръжка на ски зоната привличат все повече туристи, като се отчита увеличен брой организирани групи, релокирани от други зимни курорти в Пампорово.

Посетителите в планинския курорт се радват на 7 отворени снежни писти с различно ниво на трудност.

За да посрещне предизвикателствата на времето и даде възможност на туристите да карат повече Пампорово пусна в продажба нов вид неделна сутрешна лифт карта от 8:45 до 12:45 ч.

Картата ще важи само в неделните дни до края на сезона. Сутрешната карта дава възможност туристите да карат повече в неделния ден преди напускане на хотелите.

На сайта www.pamporovo.me могат да бъдат закупени, както индивидуални ски карти, така и пакети с включена карта и оборудване на преференциална цена.

Картите, закупени през онлайн магазина, могат да бъдат получени директно през pick-up устройствата, картоматите и касите, разположени на територията на Пампорово, а оборудването във всеки един от гардеробите на Пампорово АД в курорта.

На уеб камерите в сайта на курорта, които излъчват в реално време, може да се следи актуалното състояние в ски зоната във всеки един момент.

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура