Мариян Беляков: Пампорово ще изгради уникален Термален парк близо до курорта

04 Jul, 2024

С нетърпение очакваме да бъде завършен нашият проект за Термален парк, който ще бъде в непосредствена близост до Пампорово.

Това заяви изпълнителният директор на Пампорово АД Мариян Беляков по време на конференция за здравен туризъм и климатолечение по случай 90-годишния юбилей на курорта.

Пампорово цели връщане на старата си слава отпреди 50, 60, 70 години, когато той е бил основно летен курорт.

По думите на Беляков Термалният парк ще се впише по един перфектен начин в концепцията за климатолечение на планинския курорт.

Ще направим всичко възможно Пампорово да се превърне в един страхотен оазис, в който хората бягат от огромните жеги и високи температури, сподели Мариян Беляков.

През следващите години Пампорово през лятото ще се превърне в нещо изключително желано. Имаме индикации, че интересът към летните програми се засилва и от чуждите държави, отбеляза шефът на Пампорово.

Новият проект на Пампорово АД за изграждане на Термален парк се намира между курорта и Девин. Смятаме, че той ще бъде единствен по рода си в България с изключително много външни топила, балнео зона, закрита зона, разказа Беляков.

Паркът ще бъде в абсолютен синхрон с всичко, което Пампорово предлага лятно и зимно време като концепция за туризъм. Тази термална зона няма да обслужва само Пампорово, а и целия регион.

Очакваме стотици хора на ден в самата термална зона. Правим всичко възможно паркът да бъде готов до края на следващата есен, но е възможно да гоним приключване до лятото на 2026 г.

Проектът е много спечифичен, много интересен. Намира се в планинска зона, заобиколена от река и възвишения, като зоната ще бъде захранвана с минерална вода от Беден. Термалният парк няма да бъде само летен, а целогодишен, сподели още Мариян Беляков.

Проекта е на стойност няколко милиона лева, посочи Беляков и допълни: Близостта на реката има своето значение, която ще се опитаме да превърнем в изключително положителен аспект към целия проект.

Крайният резултат е да се намираш между естествените води на реката и естествените възвишения на планината.

Идеята на Термалния парк е било в сняг, било в дъжд туристите да имат възможност да се наслаждават на минералната вода по уникален за България начин.

 

 

 

 

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура