Велопарк Пампорово е отворен с обновени трасета и много приятни изненади!

03 Jul, 2024

Велопарк Пампорово официално отвори врати за лятото на 2024-та и Ви очаква с обновени трасета и много приятни изненади!

Всеки ден от 9:00 до 17:00 през цялото лято ще работят ПВЛ 1 от Туристически център Пампорово до Студенец и ПВЛ 2 от Студенец до Снежанка.

И двата лифта са приспособени за превозване на колела, а цените на лифт карти и билети остават без промяна от миналата година!

С радост ви съобщаваме, че велогардероба на плац Студенец също ще работи всеки ден, като тази година е изцяло подновен и на място се предлагат чисто нови колела Trek в различни размери и модели подходящи за много забавления по трасетата!

Виж повече за предлаганите колела, цени и пакети тук

И това лято на място ще откриете нашите вело инструктори, които ще ви помогнат да направите първите си стъпки в планинското колоездене, ще ви разведат из парка или ще ви дадат полезни съвети, с които да надградите уменията си на колелото в техничен терен.

Повече за предлагните услуги и възможности вижте тук

Много интересни събития предстоят през сезона, а началото ще бъде дадено с завръщането на трасето за спускане “Bruce Lee” в Чепеларе на състезателната даунхил сцена на 13-14 юли, когато ще приеме Държавния личен и отборен шампионат по спускане за 2024 година!
В края на юли ще се проведе 10-ото юбилейно издание на Пампорово Байк Фест, който по традиция е едно от най-големите подобни събития в страната и района и събира стотици колоездачи от всички краища на България и цяла Европа!

Тази година по време на феста ще се проведат състезание по спускане от клас 1 на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от шампионата по спускане на България за възрастни и за деца, а за първи път ще има и музикална програма със сцена на открито и изпълнители на живо!

Виж повече в официалното събитие във фейсбук Pamporovo Bike Fest 2024

В последния уикенд на август и началото на септември ще се проведе традиционното ендуро състезание Elevation, което и тази година ще изпита уменията и издържливостта на участниците до краен предел, организаторите от СК Райдърс Юнайтед обещават изненади!

Тези и още инетересни неща ви очакват в Пампорово през това лято – ще се радаме да се видим по трасетата!

За допълнителна информация и актуални новини следи профилите на Пампорово в социлните мрежи Фейсбук и Инстаграм.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура