Младежки Общински съвет сформират в Чепеларе

20 Jun, 2024

На 19 юни 2024г. се проведе среща по повод сформирането на НПО – МЛАДЕЖКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЧЕПЕЛАРЕ в заседателната зала на Община Чепеларе по инициатива на представители на Младежки център “Тийнейджърски дух” / Youth center “Teen spirit”“ – гр. Чепеларе.

Младежите бяха посрещнати от кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, председателят на Общински съвет Чепеларе Екатерина Петрова, Антоанета Аговска- зам. – кмет, Катя Стайкова- секретар на Община Чепеларе и служители на Общинска администрация.

Младежкият Общински съвет цели да обедини младежи от 15 до 29 годишна възраст от всички населени места в община Чепеларе, както и студенти, учащи извън пределите на общината, чиито идеи да достигат до управляващите по удобен и по-лесен начин и респективно младежките общности да бъдат запознати с дейностите на Общината и въвлечени в управлението на Общинско ниво.

Присъстващите на срещата представители на Младежки център “Тийнейджърски дух” / Youth center “Teen spirit” – гр. Чепеларе очертаха насоки на работа, които тепърва предстоят да бъдат разширявани и оформени документално.

Някои от тях са да се работи активно за менталното здраве на младежта, когато имат социални проблеми или в училище, да създават анкети с едномесечен срок, които да засягат наболели теми, да споделят какво желаят да има в културния календар на Общината, да участват в младежки проекти и инициативи с подкрепата на Община Чепеларе и други.

Всички идейни предложения, съществуващи проблеми, решения и проекти ще бъдат входирани писмено към Община Чепеларе и Общински съвет Чепеларе.

„Прегръщаме идеята. Ние сме на Ваша страна като подкрепа и с каквото можем ще помагаме замислените от Вас действия, като след време се надявам да бъдете достойни наследници и да видим във Вас и бъдещите управници на община Чепеларе.“ – заяви председателят на Общински съвет Чепеларе Екатерина Петрова в подкрепа изказването на кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев.

Такива практики има вече и в други населени места – Асеновград, Пловдив, Сливен, Русе, Казанлък и др. като се планира да бъде почерпен опит и от тях.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура