Смолян отбеляза празника на обединението си с колоритна програма

19 Jun, 2024

Областният управител Захари Сираков, кметът на Община Смолян Николай Мелемов, председателя на Общински съвет-Смолян Димитър Кацаров поздравиха смолянчани по случай отбелязването на 64 години от обединението на селищата Смолян, Райково и Устово в един град.

„Смолян се развива като модерен, туристически център, наследил духовното наследство на много поколения родопчани, тяхната енергия, инициативност и талант. Имаме богато историческо и културно минало и живеем в сърцето на Родопа планина!

През последните години Смолян придоби своя европейска визия, като същевременно запазва и непреходните родопски ценности.

Най-голямата ценност обаче си остават хората, затова и от всички нас зависи какъв град ще оставим на идните поколения.

Пожелавам Ви по-добри дни и се надявам, че общите ни усилия ще бъдат насочени към развитието и просперитета на Смолян”, заяви в словото си кметът Мелемов.

„Издаденият Указ на 18 юни 1960 година е официалното свидетелство за осъщественото вече сплотяване между населението и взаимното желание да се поеме към общ път на развитие. Този акт е поредния пример в историята ни, че напредъкът на едно общество зависи от всеобщите усилия и ключът към успеха се корени в единението!“, каза Областният управител Сираков.

„Нека заедно работим, за да осигурим в нашия град, в нашия регион добри условия за живот на идните поколения!“

С поредица от събития, организирани от община Смолян, областният град отбеляза празника. На 17 юни всеки желаещ можеше да гледа филма “Пулсът на танца” на автокино на паркинга пред хотел Смолян.

Беше осигурено забавление и за най-малките смолянчани с разположените атракциони за деца на паркинга зад театъра в периода от 15 до 18 юни.

В празничния концерт на 18 юни участваха четирите читалища от града, които представиха разнообразна програма от песни и танци, както и общо хоро, символизиращо обединението между трите квартала, Оркестър “Родопско настроение” със солист Тони Войводова.

След проведена анкета по инициатива на кмета Николай Мелемов певицата Софи Маринова бе избрана за основния гост на празника на Обединения град Смолян.

 

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура