Художникът Красимир Ризов ще представи живописна изложба в Смолян

10 Jun, 2024

На 4 юли от 18 часа в Народно читалище „Балкански просветител” 1871 в Райково ще бъде открита живописна изложба на художника Красимир Ризов, вдъхновена от удивителната красота на Каньона на водопадите край Смолян.

Ризов е роден в Смолян. Три пъти кандидатства в НХА „Николай Павлович”, но не го приемат. Накрая завършва ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, специалност Изящни изкуства и художествено оформление на книгата.

Биографията му е изключително любопитна – български вариант на „Мартин Идън” от Джек Лондон.

Показва как целия живот може да се подчини и насочи за постигане на мечтата. Мечтата при Красимир Ризов е да стане художник.

Ризов се занимава със стоприборд и концеп дизайн и участва във филмови продукции като графичен дизайнер. Илюстрирал е множество заглавия на издателство ПАН, разказва за него почетният гражданин на Смолян Светозар Казанджиев при предишната изложба на Ризов в КДК.

„Вдъхновението за създаване на всяка от творбите ми е любовта, носталгията, възторгът и болката по Смолян, по природните прелести около него”, признава Красимир Ризов.

“Изложбата е откровение, сантиментално разкриване на моето вътрешно съзерцание и възпяване на тази мистична красота, докоснала сърцето ми.”, споделя още Ризов.

 

  • Снимки: KSRart (Facebook)
Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура