Кръгла маса срещу домашното насилие в Смолян

27 May, 2024

Областният управител Захари Сираков откри Кръгла маса на тема: „Повишаване осведомеността относно домашното насилие и насилието основано на полов признак в община Смолян“.

Той поздрави организаторите от Клуб на жените Родопчанка, участниците и гостите за проявената обществена ангажираност и будна гражданска позиция.

„Домашното насилие и насилието, основано на полов признак, са изключително наболели въпроси, относно които съществува проблем в обществото ни, и за тях трябва да се говори, за да се търсят правилните методи за разрешаването им. Освен предприетите законодателни промени е ползотворно и провеждането на форуми, като този, на които под формата на дискусия се обменят и надграждат професионални знания, опит, работещи практики.“

Сираков пожела успешно провеждане на мероприятието, ползотворна работа, приятен и конструктивен диалог.

Организатор на кръглата маса е Клуб на жените Родопчанка. Целта на форума е да се обединят усилията на институции от Смолян и региона, медии и експерти от гражданското общество срещу различните форми на насилие.

Презентациите, включени в програмата на събитието са: „Домашното насилие – същност, законодателство, добри практики“, представена от адвокат Анелия Йончева; „Психологически травми при жертви на домашно насилие. Динамика на домашното насилие. Оценка на риска“, представена от психолога Любомира Кадиева.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура