Смолян отбелязва 24 май с концерт на Тримата български тенори

23 May, 2024

С тържество на Амфитеатъра на Новия център в Смолян от 10.00 часа ще бъде отбелязан 24 май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На 24 май, петък, по време на тържеството ще се извърши и връчването на Годишните награди на Община Смолян на 33-ма изтъкнати дейци на образованието, науката, културата и журналистиката за 2024 година.

По идея на кмета Николай Мелемов тази година ще бъдат наградени и 50 ученици за постигнати резултати на национални олимпиади и състезания.

След церемонията по награждаването концерт ще изнесат Тримата български тенори.

След изключително силните си концерти у нас и в чужбина, Тримата български тенори ще изпълнят феерия от най-емблематичните, вълнуващи и любими песни.

Репертоарът им включва класически арии, италиански канцонети, евъргрийни, популярни български песни, шедьоври в различни стилове, уникални изпълнения в уникален стил.

Смолянската публика ще чуе – “O sole mio”, “La donna e mobile”, “Brindisi”(Наздравица), “Caruso”, “Parla piu piano”, “My way”, „Очи Чёрные ” и много други от уникалните, мощни и вълнуващи гласове на Тримата български тенори.

При дъждовно време, събитието ще се състои в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов“.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура