Смолян и Пампорово ще си сътрудничат с Узбекистан

14 May, 2024

Кметът на Смолян Николай Мелемов проведе работна срещна с участието на вицепрезидента на Федерацията на профсъюзите на Узбекистан Зийод Абдуракимов и проф. Андрей Кехайов, президент на Югоизточно- европейски медицински форум /ЮЕМФ/.

Бяха дискутирани въпросите за сътрудничество в различни направления от общ интерес.

По този повод беше подписан меморандум за организиране и провеждане на инициативи, свързани с конгресен и планински туризъм, санаториално лечение и свързаните с тях медицински дейности, научни семинари и конференции по значими въпроси, участие в научни проекти, иновативни практики и други.

За изпълнение на дейностите в меморандума са ангажирани Община Смолян, Пампорово АД, ЮЕМФ и Санаторно-курортния отдел на Федерацията на профсъюзите на Узбекистан.

Гостите бяха в нашия град по повод участието им в Националната конференция с международно представителство по проблемите на здравеопазването, която се проведе в Пампорово от 10 до 12 май.

В конференцията участваха над 350 представители на медицинските среди от цялата страна, професионалисти по здравни грижи, мениджъри на болници, и представители на централната и местна власт, депутати, национални и регионални медии, които дискутираха проблемите и предизвикателствата пред здравеопазването.

Значимо беше участието в конференцията на членовете на Югоизточно- европейски медицински форум. Делегатите от Грузия, Узбекистан, Словения, Сърбия, Северна Македония, Турция и други представиха доклади за състоянието на здравеопазването в своите страни и активно участваха в дискусията за търсене на ефективни решения на бъдещите здравни политики за качествени и съвременни здравни услуги, съответстващи на гражданите от Югоизточна Европа.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура