Мелемов разпореди временни промени в движението заради aбитуриентските балове

13 May, 2024

На основание чл.44, ал.1, т.1 и ал. 2 от ЗМСМА, чл.19 ал.1 т.2 и чл. 23 от Закона за пътищата, чл. 9 ал. 3 от Закона за движение по пътищата, чл.4, ал.1 и чл.5 от Наредбата за управление на общинските пътища в община Смолян и провеждането на Абитуриентски балове – 2024 г. с цел избягване на пътно – транспортни произшествия:

Н А Р Е Ж Д А М:

1.Спирам движението на всички МПС от кръстовището на бул.“България“ с ул. “Д. Благоев“ до кръстовището на бул.“България“ с ул. „Бузлуджа“, в това число и кръстовището с ул. „Околовръстна“ (вход – изход АРЗ). Движението на масовия градски транспорт остава без промяна.

Срок: 13 май 2024 г. от 16:00 ч. до изтегляне на абитуриентите посока к. к. Пампорово по маршрут – бул. „България” – ул. „Хан Пресиян” – ул. „Първи май” – ул. „Невястата”.

2.Спирам движението на всички МПС в участъка от кръстовището на бул. „България” с ул. „Дичо Петров” (кръговото кръстовище пред РД ”Гранична полиция – Смолян”) до кръстовището на бул. „България” с ул. „Д. Благоев” (магазин „Георг”). В посочения участък движението се спира в двете пътни ленти на булеварда .

Срок: 24 май, 2024 г. от 16:30 ч. до изтегляне на абитуриентите посока к. к. Пампорово по маршрут – бул. „България” – ул. „Хан Пресиян” – ул. „Първи май” – ул. „Невястата”.

3.Спирам движението на всички МПС в участъка от кръстовището на бул. „България” с ул. „Дичо Петров” (кръговото кръстовище пред РД”Гранична полиция -Смолян”) до кръстовището на бул. „България” с ул. „Бузлуджа” (Младежки дом). В посочения участък движението се спира само в северната пътна лента от булеварда, като южната пропуска масовия градски транспорт в посока Устово.

4.Определям маршрут за движение на масовия градски транспорт в посочения участък както следва:

– Посока Устово – Смолян – по ул. „Дичо Петров” – ул. „арх. П. Петров”- ул. „Бузлуджа” – ул. „Дичо Петров” – бул. „България”

– Посока Смолян – Устово – маршрута остава без промяна.

Препис от настоящата заповед да се изпрати до Директора на ОД на МВР старши комисар Цветан Цанков и началник РУ”ПБС” за осъществяване на организация и контрол и до превозвачите за изпълнение на посочените маршрути.

Контрол по изпълнение на заповедта възлагам на г-н Момчил Николов – секретар на Община Смолян.

 

Николай Мелемов

Кмет на община Смолян

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура