Майските празници в Чепеларе стартират с благотворителна изложба

23 Apr, 2024

Майските празници на община Чепеларе стартират с благотворителна изложба, съобщиха от местната управа.

На 23 април /вторник/ от 18:00 часа във фоайето на НЧ „Родопска искра 1880“ ще бъде открита благотворителна изложба „Нека цветовете пеят“ на миниатюри, изработени от акрил и дърво с автор Зоуи Феликс.

Ще бъдат представени още ръчно изработени къщички за птици от Христо Райчев.

Благотворителната изложба ще остане във фоайето на Читалището до 31 май , а събраните средства ще бъдат използвани в помощ на деца с увреждания.

През 1999 г. Зоуи Феликс идва с група Британски приятели в България, за да пробва да кара ски на Пампорово.

Веднага разбира, че това не е за нея , но климата , въздуха, планината и отношенията на хората я грабват завинаги. По случайност прекарва нова година в Чепеларе. Фойерверките, украсата, уютния ресторант с българската храна затвърждават решението й да остане тук завинаги.

През 2011-2012 г. завършва висшето си образование по арт изкуства и събира достатъчно средства, за да се върне и да си закупи къща тук в Чепеларе.

Често пътува до различни краища на Света, но това което винаги я връща е нейния дом и приятелствата, които е създала в България през годините.

Чрез талантите си Зоуи Феликс винаги се включва в различни благотворителни акции. Участва в празничните програми организирани за Домовете за изоставени деца, за Домовете за възрастни хора, изработва различни продукти за благотворителни базари и др.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура