Захари Сираков: Имаме привилегията да живеем в красив планински регион

22 Apr, 2024

Уважаеми граждани на област Смолян,

Денят на Земята е повод да се замислим за въздействието ни върху околната среда.

Ежедневно човешката дейност нанася значителни вреди върху Планетата, които все по-осезаемо се отразяват чрез драстичните промени в климата, изчезването на животински и растителни видове, появата на нови заболявания.

Замърсените от нас води, въздух и почва се отразяват пряко и косвено върху собствения ни живот. Всички токсини, които изхвърляме в природата, тровят Планетата, от която сме част и самите ние!

Нека бъдем отговорни в делата си и добри стопани за нашия дом Земята!  Всеки един от нас може да допринесе за опазването на един по-чист свят за идните поколения!

Стремежът към производство на по-малко битови отпадъци, използването на рециклирани продукти, избягване употребата на пластмасови опаковки за еднократна употреба са малки, но важни стъпки, които трябва да предприемем и да утвърдим като неписано правило!

Ние, родопчани, имаме привилегията да живеем в красив планински регион! Наш дълг е да се грижим и обичаме нашите гори и да съхраним природата си чиста! Нека засаждаме повече дръвчета, отколкото отсичаме, нека изхвърляме отпадъците си на предназначените места, а не в горите и реките!

За да бъдем здрави, трябва да възстановим баланса в природата и да поддържаме стабилна екосистема! Отговорността е на всеки един от нас!

 

ЗАХАРИ СИРАКОВ,                                                              

Областен управител на област Смолян      

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура