Смолянски мотористи събраха около 3 хиляди лева в помощ на болно дете

15 Apr, 2024

С рев на мотори десетки мотористи откриха официално мотосезон 2024 в Смолян, предаде БТА.

“Мотото ни е да бъдем по-толерантни на пътя. Идеята да се събираме е да се опознаем, да си помагаме с въпроси за мотори и екипировка, както и за всички други неща”, каза Димитър Макаков – председател на мотоклуб Smolyan Riders.

На паркинга пред хотел “Смолян” в центъра на града се събраха мотористи от всички краища на областта и съседната област Кърджали, обединени от организацията Smolyan Riders.

„Тази организация не е само да караме, а също така да си помагаме и да помагаме на хора в затруднено положение“, допълни Макаков.

“Навсякъде мотористите винаги сме казвали, че сме едно голямо семейство, защото дори и да не се познаваме лично, всеки път, когато се съберем, знаем, че можем да разчитаме един на друг”, каза Иванка Рупова.

Организаторите проведоха и две игри – за най-шумен мотор и най-бавно технично каране от конус до конус. Най-шумният мотор се оказа Ямахата на Мирослав Кехайов със 129,7 децибела. Той получи и грамота за първото място.

Мотосезонът в Смолян започна с благотворителна акция в помощ на 9-годишния Вики от Златоград, който също присъстваше на събитието, доведен от родителите си.

„Не ни помагат за първи път. И друг път, през 2019 година, направиха кампания, след която тръгнахме за Турция. Сега за втори път правят тези момчета кампания за Вики. Да са живи и здрави. А Вики е добре засега. Когато ходи на рехабилитации постоянно, е добре. Трябва да ходи, за да може да се поддържа.  Това, което сме постигнали, да не го загубим, защото трябва постоянно да се работи с него, за да има някакъв ефект“, каза бащата на Виктор – Венцислав Иванов.

„Всички организатори и участници в днешното събитие изказваме искрени благодарности на г-н Юлиян Инджов, който ни позволи безвъзмездно да ползваме паркинга и да проведем нашето събитие“, каза още Макаков.

След края на откриването на мотосезона, организаторите преброиха събраните средства в двете кутии. Сумата от 3006,95 лева ще бъде преведена по банковата сметка на болното дете.

 

Снимки: Smolyan Riders/ Mihail Bashev P. / Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура