Кметът Боран Хаджиев с дейно участие във Фонда за развитие на летище Пловдив

05 Apr, 2024

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев взе дейно участие в провелото се събрание на УС на Фонда за развитие на летище Пловдив.

На 3 април 2024 г. се проведе събрание на Управителния съвет на Фонда за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България.

В управителното тяло на Фонда влизат избраните Община Чепеларе, Община Родопи и Община Пловдив, които управляват ежегодните вноски на девет общини, към които от скоро се присъединиха Община Смолян и Община Брезово. Припомняме, че вноската възлиза на 1 лев на глава от населението на съответната община – член.

На провелото се събрание бе представено текущото състояние, проблемите и възможностите по всички въпроси, касаещи развитието на летище Пловдив.

Като успешна бе отчетена линията Манчестър – Пловдив, която стартира в началото на зимния сезон 2023-2024 г. Бяха обсъдени възможностите, най-вече на Фонда, да посреща исканията на авиокомпаниите за финансови стимули с цел откриване на допълнителни линии до градове в Италия, Испания, Австрия, Турция, Великобритания и др., което неминуемо ще се отрази положително върху развитието на туризма и икономиката на общините, чиито територии са в близост до летище Пловдив.

Очаква се през ноември тази година да бъде открита линия до Бирмингам (Великобритания), а през март 2025 г. до градове в Испания.

Предстои среща на представителите на Фонда с българската общност в Посолството на Република България в Австрия, Виена, на която ще присъства г-н Хаджиев като член на УС.

Изпълнителният директор на Фонда за развитие на летище Пловдив Дойчин Ангелов посочи, че кметът на Чепеларе е един от най-дейните членове в Управителния съвет и подчерта колко е важно общините от ЮЦР да осъзнаят необходимостта от развитието на въздушната южна врата на България.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура