Община Неделино проведе среща за взаимодействие с органите на МВР

04 Apr, 2024

В Общинска администрация – Неделино се проведе среща свързана с проблемите на местното самоуправление и взаимодействието с органите на МВР.

Срещата беше по инициатива на директора на ОД МВР-Смолян, старши комисар Цветан Цанков.

На същата присъстваха старши комисар Цветан Цанков – директор на ОД МВР-Смолян, комисар Мирослав Христев – зам.-директор на ОД МВР-Смолян, главен инспектор Асен Йорданов – началника на РУ на МВР Златоград, старши инспектор Дичо Беширов – началник ПУ Неделино и служители от пътен контрол при ОД  МВР Смолян.

Домакин на срещата беше кмета на община Неделино Боян Кехайов. От страна на Общинска администрация присъстваха ръководството на общината и експерти.

Гл. инспектор Асен Йорданов запозна участниците в срещата с оперативната обстановка на територията на община Неделино и постигнатите резултати през изминалата година и към настоящия момент в противодействието на криминалната и икономическа престъпност, охраната на масовите мероприятия и опазването на обществения ред.

От страна на кмета на община Неделино Боян Кехайов беше дадена висока оценка за дейността на ОД МВР – Смолян и Районното управление обслужващо общините Неделино и Златоград, след което бяха обсъдени съществуващите проблеми за подобряване организацията и взаимодействието между служителите на МВР и органите на местното самоуправление.

Бяха обсъдени конкретни мерки за подобряване организацията за движението, паркирането на МПС-та в централната градска част, изграждане и поставяне на изкуствени неравности с цел намаляване на пътно-транспортния травматизъм, присъствие на униформени полицейски служители в малките населени места и в тъмната част на денонощието, недопускане на хулигански прояви свързани с извършването на дрифтове по общинската и републиканска пътни мрежи и управление на МПС-та след употреба на алкохол.

Заедно с МКБППМН и РУ МВР-Златоград бяха обсъдени мерки за недопускане разпространението на наркотични вещества. Старши комисар Цанков също изрази задоволство от доброто взаимодействие между двете институции и поясни, че подобни срещи имат за цел да дадат една по-добра информираност на населението по отношение на дейността, която върши Областната дирекция в интерес на жителите на региона.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура