Община Чепеларе с важна информация за водата в крайпътните чешми

02 Apr, 2024

След извършена профилактика, дезинфекция и повторен мониторинг на качеството на питейната вода в община Чепеларе от РЗИ Смолян се установи, че ВОДАТА ОТ ДОЛУОПИСАНИТЕ ЧЕШМИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ Е ГОДНА ЗА ПИЕНЕ и информационните табелки, които бяха поставени към 11 март т.г. са премахнати.

гр. Чепеларе, ул. „Христо Ботев“ – ВОДАТА ВЕЧЕ Е ГОДНА ЗА ПИЕНЕ

гр. Чепеларе, ул. „Първи май“ -ВОДАТА ВЕЧЕ Е ГОДНА ЗА ПИЕНЕ

Крайпътна чешма в м. „Мини Персенк“ на 10 км от Чепеларе посока Чепеларе – Пловдив – ВОДАТА ВЕЧЕ Е ГОДНА ЗА ПИЕНЕ

Открити са несъответствия по микробиологични показатели все още при:

крайпътна чешма в м. „Билянина вода“ на 11 км от Чепеларе посока Чепеларе – Пловдив – ИНФОРМАЦИОННАТА ТАБЕЛА, ОБОЗНАЧАВАЩА, ЧЕ ВОДАТА НЕ Е ГОДНА ЗА КОНСУМАЦИЯ ОСТАВА!!!

И горна чешма на ул. „Христо Ботев“ в гр. Чепеларе – ПОСТАВЕНА Е ТАБЕЛА, ОБОЗНАЧАВАЩА, ЧЕ ВОДАТА НЕ Е ГОДНА ЗА КОНСУМАЦИЯ!!!

Община Чепеларе е взела своевременни мерки и е обозначила с табели гореописаните 2 чешми, предстои профилактика и дезинфекция. След като пробите докажат, че водата е дезинфекцирана и годна за пиене, табелките ще бъдат премахнати, а населението информирано.

До тогава апелираме жителите и гостите на община Чепеларе да не консумират вода от описаните 2 чешми. Моля разгледайте и приложените снимки за по-добра разпознаваемост.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура