Инвеститори проучват възможностите за изграждане на предприятие в Община Мадан

29 Mar, 2024

По инициатива на кмета Фахри Молайсенов на посещение в Община Мадан бе делегация от чуждестранни инвеститори, собственици на една от водещите фирми за производство на автомобилни части и тръби, изнасяща продукция в цяла Европа.

Фирмата има две фабрики в Германия, две в Турция и една в Полша.

Намеренията на бизнесмените е да стартират производство в Източна Европа, като за първо посещение са избрали България и в частност Мадан.

На проведената среща бяха обсъдени възможностите за изграждане на фабрика, като от своя страна им представих терена в Средногорци, който ще се обособят като индустриална зона.

В хода на разговорите, кмета запозна гостите с икономическия профил на общината, както и потенциала за бизнес и инвестиции.

Участниците в делегацията изразиха становище, че биха искали детайлно да проучат местоположението, транспортно-логистичните дадености, както и профила на работната сила в общината, като предпоставки, за да насочат инвестицията си именно тук.

Гостите задаваха въпроси, свързани с данъчната система в България, ресурса от работни кадри и други теми, свързани с потенциални инвестиции.

След работната среща, кметът на Мадан запозна делегацията на място с терена, като ги уверих, че инвестицията в този район е обезпечена с пълно административно съдействие от страна на общината и не крие никакви неизвестни за потенциалните инвеститори, а напротив дори предлагаме доста добри условия, включващи и изграждането на необходимата инфраструктура.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура