Засилен интерес към Концепциите за интегрирани териториални инвестиции в Смолянско

28 Mar, 2024

В периода 11-22 март 2024 г. екипът на Областен информационен център-Смолян, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на ЮЦР, проведе обществени обсъждания в Област Смолян на 7-те Концепции, преминали оценка за Административно съответствие и допустимост.

Като част от етапа „публични консултации“ на Подхода Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ), експертите от ОИЦ-Смолян проведоха 16 обществени обсъждания в общините от Областта, които участват в Концепции за ИТИ.

Над 330 човека – граждани, представители на бизнеса и администрацията, НПО се включиха в проведените срещи и изразиха своето мнение, подкрепа или препоръки относно представените Концепции.

Екипът на ОИЦ-Смолян отчита много голяма обществена подкрепа и към 7-те представени КИТИ.

Всички желаещи да изкажат своето мнение за Концепциите за ИТИ от Област Смолян можеха да го направят и чрез попълване на онлайн анкета. За периода на провеждането на публични консултации 2620 човека са се включили в онлайн проучването.

След края на провеждането на публичните консултации Регионалният съвет за развитие на Южен централен регион ще вземе решение за приоритизация на Концепциите.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура