Университета по хранителни технологии в Пловдив гостува на Община Девин

28 Mar, 2024

Студенти и преподаватели от Университета по хранителни технологии – Пловдив, от специалностите „Туризъм“ и „Хранене и Туризъм”, доц. Иван Обрешков и доц. Иванка Петрова проведоха среща с ръководството на Община Девин.

Гостите бяха приветствани лично от градоначалника Здравко Иванов, зам.-кмета инж. Николай Юруков, секретаря на Общината Елка Станчева и Ирина Юрукова – главен специалист „Икономика и туризъм“, в Общинска администрация.

На срещата Иванов запозна гостите със структурата и начина на работа в Общината в направление Туризъм, както и с идеята за създаване на обща Стратегия за развитие на туризма, съвместно с хотелиерите.

Дискутираха се проблеми, свързани с липсата и обезпечеността на кадри в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения в община Девин. Обсъдиха се и идеи за съвместно сътрудничество във връзка със стажуване и успешна реализация на студентите в сферата на туризма.

Гостите посетиха някои забележителности и атракции в община Девин: „Експозиционен рибарски център“, „Музейна сбирка“ в гр. Девин, Екопътека „Струилица-Калето-Лъката“, водопад „Самодивското пръскало“, „Мечешки водопад“, Пещера, „Музей на мечката“ в с. Триград и „Парк на родопската билка“.

Три отбора от община Девин в Топ 3 на Областни ученически игри

Едно второ място и две трети завоюваха отборите от учебните заведения на община Девин, в Областния етап на ученическите игри 2023 / 2024 г.

Момичетата от „Христо Ботев” – Девин се класираха втори в надпреварите по волейбол във възрастова група 5-7 клас.

Във същата възрастова група, шахматистите на СУ“Христо Ботев” са трети.

Тимът на ПГЕ „А.С. Попов“ – Девин спечели призовото трето място в състезанието по тенис на маса в групата на 11/12 клас.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура