Снежана Орлова встъпи в длъжност като директор на Бюрото по труда в Смолян

26 Mar, 2024

Новоназначеният директор на Бюрото по труда в Смолян Снежана Орлова днес встъпи в длъжност.

Очаква се известно завишение на регистрираните безработни в Смолян в следващите седмици, тъй като шивашки цехове прекратяват дейност заради липса на договори за ишлеме, а сезонни работници от Пампорово остават без работа, според информация от Снежана Орлова.

Тя заяви пред БТА, че една от първите задачи, с които ще се заеме е именно активирането на очакваните новорегистрирани безработни, включително на пазара на труда по различни мерки и програми.

Активни са програмата за назначаване на лица в неравностойно положение, както и мерките за младежка заетост и детегледачи в помощ на родителите.

Новият директор залага като приоритет в дейността си планове за обучения, квалификация и преквалификация на кадри в сферата на туризма и за производствени сектори, за които има глад на персонал.

Снежана Орлова е магистър по мениджмънт в туризма, агроном, алпинист, учител по география, преподавател по бойни изкуства и туризъм, досегашен председател на сдружението на планинските водачи в Смолян, член на клуба на професионалните готвачи ‘Chef`s Club Smolyan’, бивш директор на център за професионално обучение.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура