В Баните ще изградят атрактивен маршрут за пешеходен и велосипеден туризъм

21 Mar, 2024

Община Баните осигури финансиране за изграждане на велоалея и туристическа пътека от центъра на Баните до язовир, който се намира на 1,5 км от центъра на китното родопско село.

Одобрените финансови средства по проекта са 913 900 лева, като с тях се цели изграждането на атрактивен маршрут за пешеходен и велосипеден туризъм.

По думите на кмета Павлин Белчев това е много важен проект за развитието на туризма, защото идеята е майки с бебешки колички да могат да стигнат от центъра на Баните до огледалото на язовира.

Туристическият маршрут ще бъде изграден край реката и ще предлага живописна гледка. На края туристите ще могат да се насладят на водно огледало, което също ще може да се развива като туристическа атракция в бъдеще.

За тази цел Община Баните трябва първо да изгради достъпна връзка до водното огледало.

Кметът Павлин Белчев подписа договор за ремонт и подобряване на енергийната ефективност на Народно читалище “Просвета 1947” в Баните.

Финансовите средства за този важен проект са 1 305 000 лева.

Общинската управа ще обнови и парковото пространство в село Оряховец със 73 100 лева, а 95 хиляди лева ще бъдат насочени за ремонт на спортния комплекс в Оряховец.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура