Кметът на Доспат се срещна с новия управител на ВиК Смолян

20 Mar, 2024

Новият управител на ВиК Смолян инж. Георги Василев с представители от дружеството посетиха Община Доспат на 19 март.

Той се срещна с Кмета на Община Доспат инж. Елин Радев и кметовете на населените места от общината.

На срещата присъстваха зам.кмета на Община Доспат Славейко Сельошев, началници на отдели от Общинска администрация, главният инженер на ВиК Смолян инж. Сираков, както и началникът на участък Доспат към ВиК Смолян Цанко Карталов.

Първият въпрос, който кметът на Община Доспат инж. Елин Радев постави е липсата на комуникация на територията на общината между началника на ВиК участък Доспат и Община Доспат.

В резултат на това в цялата община имаме разкопани улици за отстраняване на аварии, които в последствие не се възстановяват, посочи кметът на Общината инж. Радев.

Този въпрос намери подкрепа и бе поставен също и от кметовете на населените места. Тези проблеми идват от неспазването на общинските наредби, които регламентират реда и начина на извършване на тези дейности.

На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с инвестиционната програма на ВиК Смолян и обектите, заложени в нея. Кметовете на населените места поставиха най-належащите проблеми по водоснабдителните и канализационни системи в населените места на общината. Всички изразиха несъгласието си с високите цени на водата.

Въпросите свързани с подмяната на довеждащите водопроводи също намери място на срещата. За гр. Доспат това са довеждащите водопроводи от местността Калаикоското и от местността Мирчов Кайнак.

Кметът инж. Елин Радев запозна управителя на ВиК Смолян инж.Василев с инвестиционната програма на Община Доспат по отношение на водопроводите и канализациите. Същите са заложени както в Управленската му програма, така и в капиталовите списъци на Общината.

Инж. Георги Василев информира кметът на Община Доспат, че е отправил искане към Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансирането на водопроводът Мирчов Кайнак.

Инж. Василев пое ангажимент пред кметовете, че ще започнат незабавни действия от страна на ВиК Смолян насочени към отстраняване на аварии и ремонтни дейности на най-важните обекти, които му бяха докладвани от Кмета на Общината и кметовете на населените места.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура