Войски на България, Австрия и Хърватия направиха планински преход край Смолян

19 Mar, 2024

С официална церемония в 101-ви Алпийски полк Смолян беше открита четвърта по ред международна съвместната подготовка „Родопи – 24”.

След като прие строя на участващите формирования провеждащият учението полковник Стефан Димов, командир на 101-ви Алпийски полк, поздрави участниците с „Добре дошли на съвместната подготовка Родопи 24 на представителите от страните членки на НАТО и планинската инициатива в България”.

Той им пожела „Дайте всичко от себе си, за да реализирате успешно поставените Ви задачи, както и да обмените своя опит по между си”.

В съвместната подготовка участват военнослужещи от Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк, 110-ти логистичен полк – Пловдив, Военномедицинска академия – София, 24-та Авиобаза – Крумово, Република Хърватия и Република Австрия, както и наблюдатели от Центъра на НАТО за планинска подготовка от Република Словения.

След това с планински преход за предстоящото оцеляване в планински условия формированията от България, Австрия и Хърватия започнаха съвместната подготовка “Родопи 24”.

 

 

 

 

 

Снимки: Сухопътни войски (Facebook)

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура