Чепеларе се представи блястящо на международно туристическо изложение

15 Mar, 2024

Голям интерес предизвика Община Чепеларе – Зеленото сърце на България по време на най-мащабния туристически форум в страната – Международното изложение Ваканция и СПА Експо 2024.

Община Чепеларе участва в престижния туристически форум на общия щанд на Туристически район Родопи, заедно с общините Смолян и Девин.

Това обединение дава резултат, като привлече вниманието на посетителите към планинския район.

На щанда на Община Чепеларе всеки посетител получава актуална туристическа информация за забележителностите, възможностите за планиране на своята почивка, местата за настаняване, които могат да бъдат посетени.

В юбилейното издание на Ваканция & СПА Експо 2024 участват над 200 изложители от Европа, Африка и Азия.

Партньор на събитието е Република Мадагаскар, а посетителите имат възможността да се запознаят с туристическите продукти на Великобритания, Турция, Китай, Гърция, Сърбия, Индия, Монголия, Мавриций, Малдиви, Дубай, Финландия и др.

Ваканция & СПА Експо 2024 се организира от Интер Експо Център с подкрепата на Министерството на туризма, като на събитието присъства лично министърът на туризма Зарица Динкова.

Припомняме, че Музеят на родопския карст и Роженската обсерватория, намиращи се на терироята на Община Чепеларе, влязоха в 100-те Национални туристически обекта на България.

Музеят съхранява над 4500 фондови единици в няколко отдела  – археология, палеонтология, петрография, повърхностни и вторични карстови форми, биоспелеология.

Близо 10 хиляди туристи са посетили Музея на родопския карст в Чепеларе за година!

Музеят е уникален по рода си и е единствен, който показва пещерната история в Югоизточна Европа. Преди четири години беше изцяло обновен – с нов дизайн и визия.

В чепеларския музей могат да се видят голямо количество полускъпоценни камъни, минерали, различни видове сталактити, сталагмити, коралити и прилепите, които винаги са интересни за посетителите.

В експозицията има уникален скелет на пещерна мечка, както и артефакт от пещерен леопард и много други интересни експонати.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура