Ски фабриката на Amer Sports в Чепеларе е сред най-мащабните в световен план

07 Mar, 2024

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов отличи “Амер Спортс България” в категория “Инвестиция в разширяване на бизнеса” по време на годишните награди “Инвеститор на годината 2023”.

Церемонията бе организирана от Българската агенция за инвестиции (БАИ) за осемнадесети пореден път и отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през изминалата година.

Министър Богданов връчи наградата на изпълнителния директор на компанията Ивайло Петров. “Амер Спортс“ е eдна oт нaй-гoлeмитe в производството на cĸи oбopyдвaнe в cвeтa.

Зaвoдът на компанията в Чепеларе е сред най-мащабните в световен план.

Πpeз 2023 гoдинa “Амер Спортс България” oбяви и нов пpoeĸт зa разширение на дейността си у нас.

Нoвият зaвoд на компанията е в Асеновград, като именно за новия си проект компанията получава статуетката Златен бик за “Инвестиция в разширяване на бизнеса”.

„За първи път променяме начина, по който България се отнася към приоритетни инвестиционни проекти и осигурява директно финансиране на тези проекти. Това е начинът компаниите да бъдат успешни у нас, да инвестират в България и да разширяват своя бизнес“, каза министър Богданов.

Той благодари на инвеститорите за доверието към България, за това че създават нови работни места, преквалифицират кадри, помагат им да добият нови способности, инвестират в дигитализация и зелени технологии. По думите му България става все по – позната сред инвеститорите по света и то в ключови нишови индустрии.

Конкурсът тази година отличи компании в категориите “Инвеститор на годината 2023”, “Иновативен продукт”, “Успешен стартъп”, “Устойчив бизнес”, “Община в България с най-много инвестиции за 2023 г.”, “Инвестиция с нисък въглероден отпечатък”, “Инвестиция с висок принос за развитие в региона”, “Инвестиция на зелено”, “Инвестиция в човешки капитал”, “Инвестиция в иновативен бизнес” и “Инвестиция в разширяване на бизнеса”.

На церемонията взеха участие вицепремиерът Мария Габриел, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, Кирил Вътев, министър на земеделието и храните, министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на транспорта Георги Гвоздейков и представители на бизнеса, местната власт и дипломатическите среди.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура