Подкрепете Концепцията за интегрирани териториални инвестиции на Неделино

05 Mar, 2024

Община Неделино има удоволствието да Ви информира, че седем Концепции за Интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) от Област Смолян преминават първия етап на оценка за Административно съответствие и допустимост.

Следващият етап е проучване на обществена подкрепа за всяка КИТИ, а за целта ще се проведат присъствени обществени обсъждания в общините, в които има планирани дейности във всяка Концепция.

Една от тях, Концепция за ИТИ “Устойчиво екологично и социално-икономическо развитие на селските общини в Смолянска област”, предвижда дейности на територията на Община Неделино.

В тази връзка общественото обсъждане във вашата община ще се проведе на 19 март 2024 г. от 10;30 ч. в зала в Общинска администрация – Неделино, ул. “Александър Стамболийски” 104, гр. Неделино.

Ако желаете да подкрепите Концепцията от вашата община можете да попълните кратка анкета (4 въпроса), която е достъпна на следния линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAN_SCDP1-SLk_9dz7is3-fGINLv1_8Q_-WQ_vt8UhrVB_Uw/viewform?fbclid=IwAR1wXOVXNjYSZ9tuDhTzzVWyP3urYrma1gDcHC5MlJCPN17MXgdTR0Wquyc

Всеки, който има препоръки или възражения към Концепцията, може да ги изпрати на електронната поща на ОИЦ – Смолян (Звено за публични консултации към РСР на ЮЦР) до 22 март 2024 г.: oicsmolyan@gmail.com или да се свърже с нас на 0301 888 05; 0879 999 827.—

Резюме на концепцията:

Концепция за ИТИ “Устойчиво екологично и социално-икономическо развитие на селските общини в Смолянска област” обединява общините Рудозем, Мадан, Неделино, Девин и Борино. Всички те се обединяват около целта да постигнат екологично и социално-икономическо развитие на селските общини в Смолянска област.

Като партньори са привлечени и сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради, Професионална гимназия по електротехника – гр. Девин и асоциирани партньори – работодатели. Партньорите в концепцията са обединени около решаването на общи проблеми и полагането на усилия в посока подобряването на икономическото и социално развитие на региона.

Предвидени са следните мерки:

– Мерки за превенция и защита при неблагоприятни геодинамични процеси на територията на общините Неделино и Борино;

– Мерки за превенция и управление на риска от наводнения на територията на общините Рудозем, Мадан и Девин;

– Мерки за развитието на туризма – предвидени са на територията на всички общини; Инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност на територията на общините Рудозем, Мадан и Борино;

– Мерки за подобряването на здравната инфраструктура на територията на Община Девин;

– Мерки за подобряване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на Община Мадан и др..

Общият размер на заявените средства е 38 027 106,70 лева.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура