Чепеларе отбеляза 3 март с възрожденски поход до връх Мечи чал

03 Mar, 2024

Малки и големи жители на Община Чепеларе ознаменуваха Националния празник Трети март с патриотичен поход във възрожденски стил до родопския връх Мечи чал.

Празничният походът се организира по гражданска инициатива за 24-ти пореден път съвместно с Фондация „Обществен фонд Чепеларе“, Съюз за защита на Родопите, както и с любезната подкрепа на Община Чепеларе.

„В историята на България датата 3-ти март е символ на стремежа на цял един народ към свобода, символ на безкористна любов към Отечеството”, заяви кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Свободата за нас е изстрадана и бленувана цели пет века, но е извоювана с чест и достойнство, с безброй пожертвани и почернени животи на доблестни и смели синове и дъщери на Родината ни, подчерта Хаджиев.

Дългът ни зове да помним святото дело и храброст на нашите предци, които отдадоха живота си в името на силна и независима България!

Нека засвидетелстваме своята безгранична почит и уважение, пожелавайки си мир и светло бъдеще, призова кметът Хаджиев.

Националния празник Трети март в Чепеларе се отбелязва на известния площад “Олимпийски” и с тържествена заря-проверка от 101-ви Алпийски полк и представители на Духовия оркестър на Сухопътните войски.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура