Родопа победи Левски (Карлово) с 4:2 у дома

25 Feb, 2024

Родопа (Смолян) победи с 4:2 Левски (Карлово) в домакински мач от пролетния дял на шампионата на Трета лига-Югоизточна група.

За тимът воден от Данаил Бачков точни бяха Николай Тихомиров, Борислав Семетски и на два пъти Михаел Кисьов. За гостите от Карлово точни бяха Пламен Колев и Иван Георгиев. Отборът от Смолян пропусна и дузпа.

Двубоят започна силно за Родопа и още във 2-та минута вече водеха в резултата. За 1:0 точен бе Николай Тихомиров, след изпълнение на фаул от страна на Владимир Драмалиев.

Ивелин Илиев от тима воден от Атанас Чакалов се опита да изненада стража Тодор Малинов с далечен удар в 23-та минута, като топката мина на милиметри от напречната греда на смолянчани. Последваха няколко домакински пропуска, докато в продължението на първото полувреме Борислав Семетски успя да вкара за 2:0, след асистенция на Елмир Мустански.

Вторите 45-минути започнаха с натиск от страна на гостите, които успяха да стигнат до гол в 56-та минута. Точен бе Пламен Колев, но при тази ситуация остана съмнение за засада.

В 60-та минута, Михаел Кисьов изведе Родопа за 3:1, след поредната добра атака на отбора и отиграване на Даниел Кутев.

В 67-та минута, главният рефер от Бургас Светослав Лазаров отсъди дузпа за домакините, след като бе спрян непозволено Кисьов в наказателното поле на Левски отстрана на Петър Петров.

Зад топката застана капитанът в този двубой на зелено-белите Даниел Кутев, но топката бе избита в корнер от страна на Радостин Георгиев.

Последва нов гол за гостите в 71-та минута, когато Иван Георгиев вкара за 3:2. Десет минути по-късно, отново Кисьов отбеляза за крайното 4:2, след много добро включване на Радостин Самуилов.

До края на мача, влезлият през второто полувреме Христо Ковачев също имаше голова възможност, но вратарят на гостите отново изби в ъглов. Тодор Малинов от Родопа също на няколко пъти направи много добри спасявания.

“Заслужена победа за нашият отбор. Можехме да отбележим много повече голове в срещата, включително и дузпата. Аз съм много доволен от момчетата и себераздаването им на терена. Всеки един от тях даде максимума, от това което може. Интересуваха ни трите точки и мисля, че напълно заслужено си ги спечелихме”, коментира след срещата старши треньорът на Родопа Данаил Бачков.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура