Обявиха литературен конкурс “Гората е живот и споделена отговорност”

23 Feb, 2024

Южноцентрално държавно предприятие – гр. Смолян и Регионална библиотека „Николай Вранчев” – гр.Смолян обявяват конкурс за къс разказ и стихотворение “Гората е живот и споделена отговорност”.

Конкурсът е по повод Седмицата на гората 2024 г., а целта е да бъде представена красотата на Родопа планина, мястото й в живота на родопчани и отговорното опазване на биоразнообразието в нея.

Регламент

  1. Конкурсът се провежда в две категории – „Къс разказ” и „Стихотворение”, като участниците могат да кандидатстват с ЕДНА непубликувана творба. Допуска се участие и в двете категории.
  2. Заглавието на творбите е по избор на участниците, a съдържанието трябва да отговаря на целта на конкурса.
  3. Участници могат да бъдат жители на област Смолян в следните възрастови групи:12-14 години;15-19 години; над 20 години
  4. Изпратените творби в категория „Къс разказ” да не надвишават 5 печатни страници и бъдат напечатани с шрифт Times New Roman/12, Arial/12.
  5. Изпратените творби в категория „Стихотворение” да не надвишават 3 печатни страници и бъдат напечатани с шрифт Times New Roman/12, Arial/12.
  6. Всички участници в конкурса, лично или чрез представляващо ги лице (родител), дават съгласие чрез попълване на Декларация 1 или 2, че предоставят правото творбите им или част от тях да се съхраняват и публикуват от организаторите. В същите декларации се дава съгласие за публикуване на снимки от събитието по награждаване на победителите.

Във всяка една от категориите ще се присъждат по три награди – първо, второ, трето място.

  1. Адрес за получаване на творбите: 4700 – гр. Смолян, ул. „Дичо Петров” 7, Регионална библиотека „Николай Вранчев”, отдел „Културна дейност”.
  2. Всяка творба да бъде придружена с подписана Декларация 1 или 2 (свалени от интернет страницата на библиотеката librarysm.com) и пълни данни включващи: три имена, населено място, точен адрес, телефон, име на родител (ако е приложимо).
  3. Срок за изпращане на творбите: 23 март 2024 г.

Победителите и датата на награждаването ще бъдат обявени първата седмица на м.април 2024 г. на интернет страниците на ЮЦДП – гр. Смолян и Регионална библиотека „Николай Вранчев”.

За информация: тел: 0301/62524

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура