Приеха бюджета на Община Рудозем за 2024 година

19 Feb, 2024

Общинският съвет в Рудозем прие бюджета на общината за 2024 година.

Бюджетът е 17 882 332 лева и беше подкрепен единодушно от 12 съветници.

„Направили сме анализ на приходите за 2023 г., на отчета към 31.12.2023 г. и съгласно приоритетите, които са заложени в програмата за развитие на общината, предложих този бюджет“, каза пред БТА кметът Недко Кулевски.

Общинското ръководство си е поставило за основна цел подобряване на финансовата стабилност и намаляване на просрочените вземания и задължения с около 76 процента.

Община Рудозем има два заема – към „Търговска банка“ и Фонд „ФЛАГ“, като амбицията те частично да бъдат погасени и да не се поемат нови задължения, които не са финансово обезпечени.

„Не на последно място трябва ефективно да управляваме ресурсите по спечелените проекти по оперативните програми, които са за близо 10 млн. лева., основно свързани с подобряване на енергийната ефективност“, посочи още Кулевски.

В бюджетната програма за тази година е предвидено благоустрояване както на общинския център, така и централните части в населените места.

„Надявам се бюджетът да бъде актуализиран, с оглед капиталовите средства, които ще получим от държавния бюджет – 10 000 000 лв. Постарали сме се максимално да се доближим до нуждите и потребности на жителите“, добави кметът на Рудозем.

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура