Голямото ски спускане с носии и знамена превзема Пампорово на 3 март

17 Feb, 2024

На 3 март курортът Пампорово отново ще отбележи Националния празник на България с голямо патриотично ски спускане с носии и български трибагреници.

„Голямото ски спускане в народни носии е събитие, което създадохме заедно и заедно превърнахме в дългоочакван празник на единство, радост и сплотяваща емоция”, споделиха организаторите.

Програма:

От 10:30 часа до 11:30 часа на 3-ти март всички лифтове до кулата Снежанка ще извозват участниците в шествието безплатно.

За да се избегнат опашки на лифт Студенец се препоръчва да използването на лифтовете Стойките и Малина.

До 11:20 часа участници се събират на връх Снежанка за снимки и песни и да разпънат голямото българско знаме. Ще има специално подготвена зона за старт на шествието, а ски патрула ще се грижи за подреждането и безопасността на участниците.

Точно в 11:30 часа започваме спускането надолу по зелената туристическа писта до плаца на Студенец.

Процесията се носи бавно и славно като родопска песен, като следваме указанията на ски патрула. Гайдите, песните и радостните възгласи са неизменни спътници по време на спускането.

До 12:00 часа – шествието акостира на плаца Студенец, където точно в 12:00 ще прозвучи химна.

За да държи висок празничния дух в зона Студенец, тази година от Пампорово АД са подготвили богата музикална програма – Военният духов оркестър ще се грижи за настроението преди шественото спускане, а след него певицата Татяна ще изпълнява любими народни песни.

Във време на изпитания нека отново докажем, че това, което ни свързва е по-силно и ще пребъде! Не забравяйте носиите и усмивките!

Събитието се организира от сдружение “Голямото ски спускане със знамена и носии – 3 март”, в партньорство с Пампорово АД.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура