Родопа преследва класиране минимум в първата осмица

16 Feb, 2024

Родопа (Смолян) подновява шампионата на Трета лига- Югоизточна група с домакински мач на Сокол (Марково).

Двубоят е в събота от 14:00 часа на стадион Септември.

Под въпрос за двубоя от “зелено-белите” е Антон Белюков, който все още се възстановява от травма.

Класиране минимум в първата осмица ще преследва Родопа през настоящият сезон на Трета лига – Югоизточна група. Това си е поставил като цел наставникът на тима Данаил Бачков.

“Не трябва да подценяваме нито един отбор и да се раздаваме на сто процента, да печелим точки. Потенциалът на отбора ни е за класиране в първата осмица, а защо не и по-нагоре”, коментира старши треньорът на отбора.

Бачков се надява Родопа да респектира всеки един от противниците, които гостуват в Смолян.

Аз не се задоволявам с малко. Отборът ни има възможности. Понеже съм бил и от другата страна – треньор на друг клуб и знам, че винаги се има едно наум, когато се играе с Родопа, коментира още Бачков.

Той изрази надежда и феновете на отбора да се завърнат на стадиона и да подкрепят с присъствието си отбора.

“Когато аз бях футболист на Родопа беше много тежко на гостуващите отбори, защото идваха много хора. Да, сега времето е по-различно, отборът е друг, но все пак си е на града. Бих призовал феновете при възможност да ни подкрепят, имаме нужда от тяхното присъствие”, добави Бачков.

Относно миналата подготовка на тима, наставника сподели:

Подготовката на отбора премина много добре.

Времето беше благосклонно към нас и успяхме да тренираме пълноценно на нашият си терен. До колко ще е пълноценна, ще видим в хода на първенството.

Мисля, че сме готови напълно за първия си мач. Надявам се всички да сме здрави.

Бачков сподели още, че по време на изиграните контроли е дал възможност на всички футболисти да играят и съответно да покажат своите възможности.

Мисля, че сме добър отбор и се надявам, че вторият сезон ще бъде по-добър от първия, добави още старши треньорът на отбора.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура