Михал Камбарев иска ГКПП Рудозем-Ксанти да бъде отворен тази година

08 Feb, 2024

Смолянският депутат от Продължаваме Промяната Михал Камбарев активно води разговори за отварянето на мечтания от родопчани граничен пункт Рудозем-Ксанти.

Камбарев направи серия от визити в южната ни съседка, търсейки възможност за реализация на този изключително значим проект за Смолянския регион.

Михал Камбарев проведе среща с ръководството на Община Ксанти.

По думите на Камбарев разговорите с гръцките партньори продължават, не само с кмета на Ксанти, като дори министър на транспорта на Гърция е запознат.

„Почти съм сигурен, че ще успеем да се сработим и да решим не само този проблем, а и проблеми на гърците, които също дълго време са били затлачени”, заяви Камбарев.

Той допълни: Повече от това не мога да споделя, за да не попреча на разговорите, които водим почти на ежедневна база.

Работим активно и ще направим всичко възможно и невъзможно, за да имаме резултати тази година, категоричен е народният представител.

Михал Камбарев проведе и работна среща с новоизбрания областен управител (префект) на област Източна Македония и Тракия в Гърция – Топсидис и неговия съветник Марина Павлиду.

Камбарев сподели, че целта на срещата е била „Да се запознаем, да поздравим новата управа, както и да повдигнем няколко наболели проблема за област Смолян”:

– Вечната тема ГКПП Рудозем – Ксанти

– Уширение на трасето от гръцка страна Златоград – Термес

– Новия програмен период на транс-граничното сътрудничество

„Топсидис е диалогичен човек. Съветникът му Марина Павлиду е дъщеря на Георгиос Павлидис – бивш областен управител на Ксанти, благодарение на когото се отвори ГКПП Златоград – Термес и се проектира ГКПП Рудозем – Ксанти”, сподели Михал Камбарев.

По време на срещата ми с Топсидис, начертахме следващи стъпки, които се надявам да доведат до решаване на казуса с ГКПП Рудозем – Ксанти, както и други нерешени проблеми за двете области (Смолян и Ксанти), отбеляза Камбарев.

За Рудозем-Ксанти ви обещавам единствено, че няма да спрем, докато не стане реалност (целта е тази година), подчерта Михал Камбарев.

 

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура