Полицията: Забранено е намаляването на видимостта чрез поставяне на тъмно фолио

30 Jan, 2024

Пътна полиция провежда специализирана полицейска операция за установяване на водачи, управляващи МПС, на които е ограничена видимостта и/или намалена прозрачността на стъклата, съобщава МВР Смолян.

Според разпоредбите в Закона за движение на пътищата се забранява ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.

Забранено е намаляването на видимостта на предното и страничните стъкла, чрез поставяне на тъмно фолио (различна от фабричното потъмняване).

За изминалия месец, на територията на областта, са санкционирани 33 водача на  МПС, на които е ограничена видимостта и/или намалена прозрачността на стъклата осигуряващи видимостта на водача към пътя. Съставени са 27 акта и 6 наложени глоби с фиш.

За същия период са наложени 8 принудителни административни мерки – спиране от движение на МПС. Тази принудителна мярка се налага на собственици на МПС, които не са отстранили посочената неизправност, непосредствено след установяване на нарушението.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура