Кметът на Чепеларе пожела Световната купа в Пампорово да стане ежегодна

26 Jan, 2024

Чувствам се горд с това, които правим. Благодаря на треньорите и на родителите, че бяха тук и подкрепяха нашите състезатели.

Това заяви след Европейската купа по сноуборд в Пампорово кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, предаде “Фокус“.

“Факт е, че се работи от доста години, за да се случи този резултат. В спорта резултатите не се получават с работа от една-две години. Изключително съм доволен от това, че в крайна сметка трудът се възнаграждава – в спорта е така“, поясни той.

Чепеларе отчита 37% ръст на туристите

“Трябва да подкрепяме младите спортисти и като община го правим. Всичко, което е необходимо като организация и тренировъчен процес, лагери в чужбина, материална база, колегите са подготвили една план сметка, с която е обезпечена цялата година.

Засега всичко, което са поискали, ние им го даваме, защото знаем, че всяка инвестиция в спорта се връща многократно.

Вижда се какво удоволствие е децата да са тук, родителите да ги подкрепят, имаше голям зрителски интерес и на световната купа, и това е голям социален ефект.

Чепеларе ражда спортни шампиони!

Гордостта, която изпитваме, че сме тук, това не се купува с пари. Даваме им достатъчно пара, а те винаги не достигат, затова разговаряхме и министъра на туризма и на спорта. Ние сме длъжници на спортистите“, посочи Хаджиев.

Той отбеляза, че все пак отношението към спорта, не е толкова адекватно, колкото трябва да бъде. “Това е дългогодишен труд.

Например при Радо Янков това е 25-годишен ежедневен труд и това не се вижда.

Факт е, че той през годините е правил толкова много и толкова добри резултати, накара световните експерти да дойдат тук и да видят къде е тренирал.

Радвам се, че г-н Минев прояви разбиране. Благодаря на г-жа Бориславова, че създава максимално добри условия ежегодно, защото без добра инфраструктура няма как да се случат нещата.

В основата е добрата инфраструктура и спортните постижения, които карат големите експерти и специалисти да дават правото да организираме такива състезания от толкова висок ранг“, уточни кметът на Чепеларе.

Кметът на Чепеларе се срещна с олимпийската шампионка Естер Ледецка

Хаджиев изрази надежда, това да стане ежегодно, защото се върви в тази посока, ежегодно да се провеждат състезания от Световната и Европейската купа в нашия регион.

“Това е гордостта на Родопите. Това е най-значимото събитие в региона и всички ни дадоха добри оценки и най-хубавото е, че те идват от състезателите.

Когато един състезател даде добра оценка, имаме повод да се гордеем, че сме си свършили работата всички по веригата“, каза още кметът на Чепеларе, от където освен Радо Янков и Петър Гергьовски, са и голяма част от участниците в състезанията по сноуборд през последните дни в Пампорово.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура