Николай Генчев временно ще изпълнява длъжността кмет на Забърдо

15 Jan, 2024

В ОИК – Чепеларе с вх. № 166 от 10.01.2024г. от Общински съвет-Чепеларе са получени документи удостоверяващи настъпили факти и обстоятелства, на основание на които по закон (ex lege) предсрочно са прекратeни пълномощията на кмета на кметство с. Забърдо на основание по чл. 42, ал. 1, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По смисъла на чл. 42, ал. 1, т. 1 от ЗМСМА, заявление с вх. № 10 от 08.01.2024г. по описа на ОбС- Чепеларе от Здравка Валентинова Черпокова-Илиева е подаване на оставка, което представлява документ, удостоверяващ настъпването на обстоятелство, на основание на което, по силата на закона предсрочно се прекратяват пълномощията на кмет.

На извънредно заседание Общински Съвет – Чепеларе избра временно изпълняващ длъжността кмет на Кметство село Забърдо да бъде Николай Иванов Генчев до встъпването в длъжност на новоизбрания кмет.

На заседанието присъстваха 10 от общо 13 общински съветници. Предложението на ПП ГЕРБ бе подкрепена от 7 гласа, съобщи Община Чепеларе.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура