Кметът на Чепеларе ще проведе среща с граждани за санирането на блокове

15 Jan, 2024

Кметът на Община Чепеларе Боран Хаджиев кани представители на Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради в гр. Чепеларе на среща на 17.01.2024 г. /сряда/ от 17:00 часа в залата на Общинска администрация – Община Чепеларе, гр. Чепеларе, ул. „Беломорска“ 44Б – етаж 3.

Община Чепеларе подаде 7 проектни предложения по процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд -Етап I”, от които само едно беше включено в списъка на одобрените проекти, за които има финансов ресурс. О

станалите 6 броя проектни предложения също получиха одобрение, но бяха включени в списъка с резервни проекти, за които не достига финансов ресурс.

Според публикуваната на страницата на Министерство на регионалното развитие и благоустройство информация, собствениците на блоковете, които са включени в резервния списък от първия етап на процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“, могат да кандидатстват за финансиране от Етап II.

За него е предвиден бюджет в размер на 282 470 400 лева. Одобрените за участие в този етап на процедурата сгради ще получат до 80% безвъзмездна финансова помощ.

Всяко сдружение на собствениците ще трябва да осигури самоучастие чрез собствен финансов ресурс в размер на 20% от стойността на допустимите разходи по проекта.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура