Издирват 82-годишния Митко Василев от неделинското село Бурево

05 Jan, 2024

Трети ден издирваме 82-годишният Митко Василев от село Бурево. Това обяви пред “Фокус“ кметът на Неделино Боян Кехайов.

Мъжът е в неизвестност от 3 януари.

Вчера е търсен от полиция, следово куче, дрон и доброволци, но без резултат, посочи Кехайов. Издирването днес продължава с доброволци и полиция.

“Мъжът живее в село Бурево. По данни на негови близки е казал, че ще ходи в Момчилград, където преди години е работил като овчар. Той е с деменция, но си е спомнил за тези времена.

На 3 януари сутринта е видян да отива в посока към връх Алада, който на 1300 метра надморска височина.

След това следите му се губят. Не е пристигнал и в Момчилград, тъй като потърсихме информация и там от хора от община Неделино, които живеят в този района“, поясни кметът на Неделино.

Издирването продължава, времето е ясно и слънчево с положителни температури и се надяваме да го намерим жив и здрав, допълни Кехайов.

“Правим всичко възможно с началника на полиция, с кметските наместници от селата, с хора от населените места, които познават добре района и пътеките. Ще направим всичко, за да го установим.

Ако днес не успеем, утре е ловен ден и сме дали и указания на горските служители и ловците от местната дружинка да проявяват бдителност. Създадена е добра организация и се надяваме да го открием“, каза още кметът Кехайов.

 

Снимка: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура