Кметът на Златоград: Доволен съм, че толкова много деца са избрали да спортуват

18 Dec, 2023

Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев посрещна в кабинета си деца от Плувен клуб „Златоград“, ФК „Вихър-1965“, гр. Златоград, Спортен клуб по баскетбол „Златоград“, Футболен клуб „Златоград“, заедно с техните треньори, както и една млада дама, стигнала до най-високите върхове в спорта, който тренира, джудо – Анастасия Балушева, която е част от Националния отбор.

Повод за срещата беше отличното им представяне през състезателната 2023 г. в различни спортни състезания и турнири и желанието на кмета лично да ги поздравя за постигнатите високи резултати.

„Доволен съм, че толкова много деца са избрали да спортуват, защото спортът освен възпитание, дисциплина, осмисляне на свободното време е предпоставка и за здравословния им начин на живот.

Надявам се техните успехи да вдъхновят и други деца да се занимават със спорт”, сподели Мирослав Янчев.

Той благодари и на техните треньори, че помагат за развитието на активна спортна дейност в общината, насърчават физическата активност сред подрастващите и са насочили усилията си във възпитанието им в това да бъдат отговорни и мотивирани да успяват.

По време на срещите кметът Янчев изрази готовност за поддържане на спортната база в общината и за подпомагаме на всички спортни клубове.

„Вярвам, че с общи усилия ще имаме още много успехи и поводи за гордост”, отбеляза кметът на Златоград.

 

Снимки: Facebook

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура