Време е за ски и снежни забавления в Пампорово

15 Dec, 2023

Зимният сезон в планинския курорт Пампорово започна с промоция за всички скиори и сноубордисти – символична цена от 5 лева за лифт картата в деня на откриването.

Натрупаната снежна покривка и допълнително произведения изкуствен сняг дадоха възможност ски зоната в курорта вече да бъде отворена за радост на туристите.

Очаква се цялата ски зона в Пампорово да бъде отворена и да заработи за предстоящите празници.

Работи се усилено и по подготовката на ски зона Мечи чал, която ще отвори на 22 декември.

На камерите в сайта на курорта, които излъчват в реално време, може да се следи актуалното снежно състояние в ски зоната във всеки един момент.

На pamporovo.me може да намерите и актуална информация за отворените писти и работещи лифтове.

С отварянето на ски зоните, стартира възможността за ползване на ски карти “Select”, които се активират при първото преминаване през който и да е от турникетите в ски зоната през сезона.

Лифт картите без фиксирана дата могат да бъдат закупени или презаредени само през уеб магазина на www.pamporovo.me, а получаването им става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта.

В сила са редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2023/2024 с цена на дневна лифт карта за ски зона Пампорово 90 лева за възрастен, 72 лева за младеж до 17 години и 54 лева за дете до 11 години.

Цената на дневната лифт картата за ски зона Мечи чал ще бъде 65 лева за възрастен, 52 лева за младеж и 39 лева за дете до 11 години.

Всички закупили лифт карта за ски зона Пампорово ще могат да ползват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена, както и ски бусовете между двете зони, сутрин и следобяд.

На сайта на курорта могат да бъдат закупени, както индивидуални ски карти, така и пакети с включена карта и оборудване на преференциална цена от 110 лева за възрастен, 92 лева за младеж (12-17,99 години) и 66лева за дете (7-11,99 години).

Лифт картите могат да бъдат получени директно през pick-up устройствата, картоматите и на касите, а оборудването във всеки един от гардеробите на Пампорово АД в курорта.

Най-голямата придобивка тази година в Пампорово е изцяло новият и модерен шестседалков лифт, който ще вози туристите Малина до връх Снежанка.

Новият лифт е с капацитет 3000 човека на час, което притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаляваща шума, и пътека за подреждане на пътниците с цел по-голяма запълняемост на седалките, даващи комфорт и бързина при качване на пътниците.

Лифтът е подходящ, както за начинаещите скиори, така и за опитните и ще облекчи значително туристопотока на ски център Малина.

През новия зимен сезон предстои да отвори още обновената южна ски зона, допълнително подсилена с оръдия и мощности за заснежаване, както и нов детски снежен парк на ски център Малина.

През месец януари, за първи път в историята си, Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS.

Състезанието, което ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената, ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков, и безспорно ще бъде зрелищно.

Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

На www.pamporovo.me туристите могат да резервират престой в петзвездните хотели Орловец и Перелик с 20% отстъпка за директни онлайн резервации.

За редовна информация последвайте страниците на Пампорово във Facebook и Instagram.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура