Около 20 сантиметра нова снежна покривка в Пампорово

08 Dec, 2023

Около 20 сантиметра е новата снежна покривка в зимния курорт Пампорово, съобщи Планинската спасителна служба.

Пампорово АД планира и включване на системата за изкуствен сняг в следващите дни при ниски температури и благоприятни метеорологични условия за изкуствено заснежаване на ски зоната.

Родопският курорт е в усилена подготовка за продстоящия ски сезон, който се очаква да бъде открит на 15 или 16 декември.

Тази зима туристите в Пампорово ще се радват на нов модерен шестседалков лифт с капацитет от три хиляди човека на час, както и обновена южна ски зона и нов детски снежен парк на ски център Малина.

Лифтът ще позволи комфорт и бързина при качване на пътниците до връх Снежанка и е подходящо, както за начинаещите скиори, така и за опитните.

Скиорите ще могат истински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

Най-малките посетители на курорта ще се радват на нов снежен парк за обучение на начинаещи деца на ски център Малина.

Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и обучават децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД.

Децата ще ползват нова ски пътека, пързалка за спускане с туби, трасета с виражи и забавни препятствия.

За новия сезон Пампорово разширява ски зоната в южна посока, като възвръща една любима зона за забавления, която последните няколко години не функционираше.

Поставени са 12 нови оръдия по южните писти, които да осигурят постоянна снежна покривка.

През януари Пампорово за първи път в своята история ще домакинства на Световната купа по сноуборд.

Състезанието, което ще се проведе на 20 и 21 януари на писта Стената, ще събере най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков и безспорно ще бъде зрелищно.

Очаква се състезанието да бъде гледано от милиони хора по целия свят чрез директно броадкаст излъчване по телевизията и лайфстрийминг в онлайн платформи.

 

 

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура