Уикенд туризмът е все по-популярен сред чуждестранните туристи

05 Dec, 2023

С моя екип работим интензивно, за да завършим реформата, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм.

Получихме много добри оценки за стартирането на пилотната програма за финансиране на Черноморските общини.

Още през септември започнахме разговори и срещи с представители на бизнеса и на зимните ни курорти, за да се подготвим за сезона.

Това заяви в ефира на Нова ТВ министърът на туризма Зарица Динкова.

„Туризмът е международен бизнес. От голямо значение е как се промотира държавата като солиден партньор. Международните доклади посочват, че България е сигурна дестинация, каквито са и вътрешните данни. Уикенд туризмът представлява все по-голям интерес.

Според туроператорите редовните линии също са пълни с пристигащи за почивните дни за следващите месеци”, отбеляза министър Динкова.

Тя каза, че се работи в посока за подпомагане на бизнеса с промотиране на дестинацията. България предлага широко ветрило на оферти според различните финансови възможности на потребителя.

„Данните показват, че има ръст от 10% на туризма от предходната година и 5% от 2019 г. Българският туризъм е изцяло възстановен – той е устойчив и все по-ценен. Туризмът е и витрината на една икономика.“, посочи Зарица Динкова.

„Водим добър диалог с представителите на зимните ни курорти. Очакваме активен зимен сезон с туристи от съседните пазари, също и от Великобритания, Ирландия, Италия и др. Стремим се чрез иновации да изградим модерен зимен туризъм. Работи се и в инвестиране и на регионалните брандове – в Родопите, Розовата долина и други.“, отбеляза министърът на туризма.

Кадър: Нова ТВ

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура