След 3 декември в Доспат ще санкционират пречещите на снегопочистването

30 Nov, 2023

Във връзка с настъпването на зимния сезон и осигуряване на оптимални условия за зимно поддържане на улиците по населените места и пътищата от общинската пътна мрежа в Доспат, Общинската администрация се обърна с молба към жителите да освободят уличните платна от моторни превозни средства, строителни материали, дърва и други.

Целта е снегопочистващата техника да преминава безпрепятствено и улиците да бъдат почистени и опесъчени качествено.

След падането на първия сняг общината положи максимални усилия за бързото и качествено почистване на улиците.

За съжаление не всички граждани откликнаха на призива на Община Доспат и това затрудни в голяма степен работата на снегопочистващата техника.

Затова Община Доспат отправя отново покана към всички, които са заели уличните платна с МПС, дърва, строителни материали и други да ги освободят в срок до 3 декември 2023 г.

Съгласно чл.16 от Наредбата за обществения ред на територията на Община Доспат, спрените от движение, излезлите от употреба и изоставените моторни превозни средства трябва да бъдат паркирани в гаражи, в дворната част на поземлените имоти, както и в обособените за тази цел обществени паркинги.

Забранява се паркирането им в имоти общинска и държавна собственост, които не са предназначени за тази цел, включително на тротоарите, улиците, площадите и зелените площи.

След този срок, съгласно чл.45 от Наредбата, на нарушителите ще се налага глоба и имуществена санкция в размерите, предвидени за съответното нарушение, посочиха от Община Доспат.

 

Снимка: Община Доспат

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура