Мирослав Янчев: Моят екип са гражданите на общината

14 Nov, 2023

В присъствието на областния управител на Смолян новоизбраният кмет на Златоград Мирослав Янчев, избраните общински съветници и кметове на кметства официално встъпиха в новия си мандат 2023-2027 година.

„Първи и единствен приоритет в моето управление ще бъде гражданинът – неговите интереси и ценности!Често чуваме какво може да бъде, сега е времето да го направим!”, заяви кметът Мирослав Янчев.

Предизборната кампания приключи и вече сме във време на работа. Работа на терен, с която да надградим вече постигнатото и да реализираме максимума от възможностите си, посочи Янчев.

„Най-важният ресурс, който община Златоград има са хората!”, категоричен е кметът.

Той подчерта: Не са важни политическите ни пристрастия и предпочитания до момента! Важно е да осигурим спокойствието на гражданите и бизнеса и да оправдаем доверието им!

Мирослав Янчев сподели още: „Ясно осъзнавам, че като кмет на община Златоград, аз не съм такъв само за гласувалите за мен!

Всеки един от гражданите на община Златоград заслужава да бъде чут, а за проблемите му да бъде търсено адекватно решение в общинска администрация Златоград!

Категоричен съм – решения ще търся и в диалог със всяка една институция!

Длъжни сме да чуем и мълчанието на хората и да търсим причините за недоволството на някои от тях!

Притеснително е, че волята на над 1100 души остана неясна в избора им за общински съветници. Недействителните бюлетини за съветници са ангажимент за надпартийна работа на всяко ниво!

Затова наш ангажимент е да отговорим на разумните очаквания! Да се водим от мащаба на общността, а не от вижданията на едно или друго име!”

По думите на кмета Янчев, за да са възможни решения и резултати, всички ние сме длъжни да постигнем общо съгласие по основното – желанието да развиваме потенциала си като общност и всеки от нас да дава най-доброто от себе си за благото на жителите на община Златоград!

„В тази насока няма място за его и заявки за противопоставяне! Да си спомним за завета и смисъла за снопа пръчки – заедно е трудно да бъдат огънати, поединично обаче са чупливи! Гражданите решиха мъдро – управлението да бъде разпределено между всички нас! РАЗПРЕДЕЛЕНО, но не РАЗДЕЛЕНО!”, отбеляза градоначалникът.

„Категорично заявявам, че кметската институция ще остане стабилна, крайъгълният камък, около който ще се обединяват вижданията за нашето общо бъдеще! Затова ще остана отворен за диалог със всеки, който желае да работи, да развива бизнес, да съхранява традициите. Ръката ми е подадена към всеки!”, подчерта Янчев.

„С чувство за отговорност и дълг към хората, поемам ангажимент в работата си да се ръководя единствено от интересите на гражданите от Златоградска община!

Ясно подчертавам, че моят екип са гражданите на общината! Нашата обща мисия е опазване на ценностите – човешко достойнство, свобода на инициативата, солидарност, споделеност! В трудните времена на кризи и войни, ние все повече имаме нужда от усещане за колектив и общност”, допълни Мирослав Янчев.

Благодаря на всеки – на хората, направили осъзнатия си избор, на отказалите да го заявят, на конструктивно критикуващите, на подкрепящите, на мотивиращите ме! С вашата настоятелност, с моята енергия и опит – ще се справим, каза златоградският кмет.

Мирослав Янчев припомни думите на съгражданинът си Вели Чаушев „Ако някога светът стане по-добър, да знаете, че доброто е тръгнало от Златоград”!

Mihalkovo

Подобни

Избори 2024

Новини от региона

туризъм

спорт

култура